Jun 2, 2015

Posted by in Fransa | 0 Comments

Fransa’da Eğitim ve Yaşam Maliyeti

Fransa’da Eğitim ve Yaşam Maliyeti
Fransa’da Eğitim ve Yaşam Maliyeti; Fransa’da Eğitim ve Yaşam MaliyetiÜniversitelerde öğrenim ücretleri yıllık kayıt harçları 300 Avro’yu nadiren geçer. Devlete ait mühendislik okullarında öğrenim masrafları yıllık yaklaşık 600 Avro civarındadır.
Diğer okullarda, özellikle de işletme okullarında öğretim kurumu ve öğretim yapısına göre ücretler daha geniş bir fiyat aralığında seyreder. “Grandes Ecoles”lerde ise fiyatlar çok değişkendir. Bazı özel okullarda ise eğitim ücretleri 14.000 Avro’ya kadar çıkmaktadır.
Fransa’da yüksek öğretim ücretleri devletin gösterdiği çabalar sayesinde oldukça makul düzeydedir. Devletin her yıl Fransız ya da yabancı öğrenci başına sağladığı katkı ortalama 6,000 Avro’dur.
Tüm öğrencilere yapılan kira yardımları ile konaklama maliyeti ayda 200-700 Avro arasında değişmektedir. Yeme – içme masrafları aylık 150 ila 250 Avro arası öngörülmektedir. Ulaşım masrafları aylık 50 ila 130 Avro arasında değişmektedir. Yıllık öğrenciSAĞLIK SIGORTASIise yaklaşık 180 Avro’dur.
Fransa’da normal bir yaşam sürmek için gerekli aylık bütçe 800 Avro civarındadır. Fransa’daki öğrenciliğinizi bu bütçenin altında bir parayla dolu dolu yaşamakta zorluk çekebilirsiniz.
Fransız Hükümeti, çeşitli burs olanakları da sunmaktadır. Ayrıca Jean Monnet Bursu, Bourses d’excellence ve Fransız Büyükelçiliği’nin TEV ortaklığıyla verdiği burslar da vardır. Bunların her birinin prosedürü ve kriterleri değişmektedir.
Fransa’da her öğrenci, bir öğretim kurumuna kayıt yaptırdığı ve oturma kartı aldığı andan itibaren çalışma hakkı kazanır ve sosyal güvenlik sistemine dâhil olur.
Fransa’da yarı-zamanlı çalışmak harcamaların tamamını karşılamaya yetmez, sadece katkıda bulunur. Çalışma hakkı, öğretim kurumlarının ilk senesine kayıt yaptıran öğrenciler için de geçerlidir.
Yasalar yabancı öğrencilerin yılda 822,5 saat çalışmalarına olanak tanır. Bu da yarı zamanlı olarak haftada 17 saatlik bir çalışmaya ve 3 aylık bir dönem için tam zamanlı bir çalışmaya karşılık gelmektedir.
Öğreniminiz sona erdiğinde, Avrupa Birliği vatandaşı olmasanız bile, bir iş yeri tarafından işe alınabilirsiniz. O zaman öğrenci statünüzde değişiklik yapılması gerekir, öğrencilikten çıkıp ücretli çalışan statüsüne geçmiş oluyorsunuz. Bunun için özel bir prosedür izlenmektedir.
Detaylı bilgi için Tıklayınız!
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>